3 - 3
7 maj 2015
19:00

Referat: Assyriska FC - Fagersta Södra IK

Södra fick med sig 1 pinne från bortamatchen mot Assyriska på Torsdagskvällen . Första halvlek var ett enda långt sömnpiller med få chanser där Fagersta Södra hade förtvivlat svårt att skapa nå chanser alls, närmast var Robin Persson Westberg som drog till från halva plan och bollen studsade över målvakten men bollen tar i ribban . Istället är det Assyriska som tar ledningen med 1-0 i den 21:a minutendå en offsidestående spelare fick nicklobba in en boll bakom Södrakeepern Daniel Hedlund. Assyriska är nära att utöka sin ledning då man prickar stolpen i ett bra frisparksläge. Första halvlek slutar med 1-0 ledning för Assyriska där Södra hade det väldigt svårt att få till nåt ordnat spel , man missade alldeles för mycket enkla passningar och kom helt fel i positionerna. tyvärr så fick både artur och Frippe utgå skadade i halvtid.

Andra halvlek börjar med en målchans för Johan Adamsson som får ett fint läge men bollen rullar strax utanför den högra stolpen. istället så gör Assyriska både 2-0( 54:e minuten) och 3-0 (62:a minuten ). då tror många på Råby IP att matchen var vunnen utav hemmalaget . Men helt plötsligt börja Södra att lira boll och skapar målchanser på löpande band och gör också reduceringsmålet till 1-3 ( minut 66) utav Johannes Körkkö på passning utav Tiko Grigoryan. Södra fortsätter att trycka på och får en dubbelchans strax efter reduceringsmålet där man först träffar stolpen och därefter målvakten som fick rädda. 2-3 kommer ändå i den 86:e minuten utav en för dagen mycket bra Tiko Grigoryan som drar dit en frispark från 27-28 meter som målvakten inte kunde rädda. Fagerstakillarna fortsätter att rada upp chanser och prickar stolpen ännu en gång och har ett par fina frisparks lägen som så när resulterar. Kvitteringen kommer ändå i matchminut 90 då Södra skickar fram allt i straffområdet på en hörna inklusive målvakten Daniel Hedlund som är inblandad i kvitteringsmålet , Helge touchar bollen som hamnar hos Goran (jag gör min grej) Kadir som stänker dit bollen. Matchen slutar med delad pott 3-3.

En mycket märklig match med lågt tempo i första halvlek där det var få chanser men där hemmalaget Assyriska var lite vassare. Andra halvlek började som den första där Assyriska gör 2 baljor till och ser ut som om dem dödar matchen. Men Fagerstakillarna vägrade att ge sig och fick också med sig 1 poäng med en fin slutforcering.

Bäst i Södra denna dag var Tigran Grigoryan ,Johannes Körkkö och Jimmy Jönsson även Robin PW ska ha beröm för sin andra halvlek.